• 英语 南阳市2017年高三第一次质检考试
简答题(综合题) 本大题共95分。简答应写出文字说明、证明过程或演算步骤。
1

A

Tom is studying in Oxford and has just bought a new bike. He is worried about security. His

friend found this article and sent it to him.

Introduction

A lot of crime is against bicycles. Many bicycles are stolen every year and most are never found. You can prevent this happening by following a few careful steps.

Basic Security

Do not leave your bicycle in out-of-the-way places. Always lock your bicycle when you leave. Secure it to lampposts(灯柱)or trees. Take off small parts and take them with you, for example lights and saddles(车座).

Locks

Get a good lock. There are many different types in the shop. Buy one that has been tested

against attack. Ask for advice from a bike shop.

Registration

There are a number of companies who will mark your bicycle for you. They will then put your registration number and personal details in their computer database. Then if your bicycle is found it will be easy to get in touch with you.

Finally

Keep a record of the bicycle yourself. its make, model and registration number. You can even

Take a photograph of it. This will prove the bicycle belongs to you.

【语篇导读】本文是一篇说明文。作者刚买了一辆新自行车,但是,他担心自行车会被盗。他的朋友给他了一些建议,例如:给车上好防盗锁;事先注册自行车具体信息;记录车子的型号,注册号等以便证明车子是本人的。

21. The article advises you to keep a record of your bicycle .

Ain the bike shop and your computer

Bat a police station or in a security company

Cin a security company and your university

Dby yourself and in a security company
【分值】2

22. Which part of the article gives you information on how to lock up your bicycle when you leave it?

ALocks.

BBasic Security.

CFinally.

DRegistration.

23. The main purpose of this article is .

Ato tell you what to do if your bicycle is stolen

Bto give you advice on where to buy a good lock

Cto suggest ways of keeping your bicycle safe

Dto say why you shouldn't keep your bicycle in a lonely place

分值: 6分 查看题目解析 >
1

B

When I was watching a sports event yesterday, I met with an amazing sight. It was not a gold medal, or a world record broken, but a show of pure courage and determination.

The event was swimming. I watched a man dive off the blocks and knew right away that something was wrong. I'm not an expert swimmer, but I can tell a good dive from a poor one, and this was not exactly medal quality. When he resurfaced, it was evident that the man was not out for gold - his arms were waving in an attempt at freestyle.

I heard the crowd begin to laugh at this poor man who was clearly having a hard time. Finally he made his turn to start back. It was pitiful. He made a few desperate strokes (划水) and you could tell he was worn out. But in those few awkward strokes, the crowd changed. No longer were they laughing, but beginning to cheer. Some even began to stand and yell things like, "Come on, you can do it!" He did. The crowd went wild.

Just a short year ago, he had never even swum, let alone race. His country had been invited to

take part in the event. Even though he recorded the slowest time, this man gave more heart than any of the other competitors------a man that gave his all, knowing that he had no chance but to compete because of the spirit of the games.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者描写了他昨天看体育竞赛时一位游泳参赛者奋力拼搏,永不放弃的惊人一幕。

24. We know from the passage that the swimmer .

Awas not professional

Bhad two competitors

Chad a wrong start

Ddidn't try his best

25. What can be learned from the last two paragraphs?

AThe swimmer lost his spirit

BThe swimmer didn't finish his match.

CThe audience was touched deeply by the swimmer.

DThe crowd supported the swimmer from the beginning.

26. The author's attitude towards the swimmer is that of .

Atolerance

Bdisappointment

Ccarelessness

DAdmiration

27. Which one is the best title of the story?

ASuccessful Swimmers

BGo for it

CWhat an Event

DAwkward Strokes

分值: 8分 查看题目解析 >
1

C

It could happen just about any time you step out in public. You get onto an almost-empty bus,

but the next passenger in decides to ignore dozens of empty seats to sit right next to you. While

you're waiting in line at a supermarket, the next customer insists on standing only two inches behind you and shouting into his cell-phone. You go into a public restroom, and the next person to enter decides to use the next stall. Transgressions(冒犯) like these don't just make us feel uncomfortable; we often feel anxious, alarmed; and violated(被侵犯的 ). it is the attack of the personal-space invaders.

In any society, shared definitions of personal space govern how we interact with other people.

People living in densely(密集地) populated cities like Mumbai, Beijing, or Mexico City tend to

require less personal space than people living in sparsely(稀少地) populated places within the

country. In America, New Yorkers often have smaller requirements than residents of western states, like Montana, Shenandoah and Wyoming. Because everyone has different standards, gestures that are innocent in one place can be interpreted as opposite in another, especially in Britain.

As the British etiquette(礼仪) website Debrett puts it, as a British person, somebody standing too close may make you " focus less on what somebody is saying than on how close they are to you ".Simple acts like putting an arm around someone you don't know may seem friendly in China, but they can make us very uncomfortable. People from many European countries such as France and Spain kiss each other on the cheek when they meet, yet to British person, this seems too friendly and" touch-freely". The website explains! "The British are not backslappers(拍人后背的人) and generally do not show affection in public". .

Are British people unfriendly? Far from it. The website adds that they are not as "stand-offish and aloof” as they may seem, but very friendly and helpful to foreigners. However, remember not to be too close. If you are going to come closer than an arm's length, please let them know.

【语篇导读】本文是一篇议论文。以英国人为例,对侵犯私人空间展开了论述。

28. According to the passage, if you were meeting a British for the first time, it would be polite of

you to .

Akiss him/her on the cheek

Bkeep an arm's length away from him/her

Cput an arm around him/her

Dslap his/her back

29. According to the passage, who tend to require more personal space?

APeople living in Beijing and people living in Mexico City

BPeople living in Mumbai and people living in Shenandoah

CPeople living in Wyoming and people living in New York

DPeople living in Wyoming and people living in Montana

30. The underlined word "stand-offish and aloof' in the last paragraph is closest in meaning to a

Acold and indifferent

Bmodest and cool

Cgentlemanly and kind-hearted

Dindependent and strong-willed

31. What can we conclude from the article?

ABritish people like to sit next to other people on empty buses.

BBritish people usually kiss strangers on the cheek to greet them.

CBritish people are helpful though they may not appear to be

DBritish people are delighted to show affection in public.

分值: 8分 查看题目解析 >
1

D

Suppose you have three things: a piece of wood, a nail and a hammer. Pretend the wood is a

person, and the nail is a mean rumor(语言) about that person. If you hammer the nail in, you're

obviously hurting him or her. If you then pull out the nail, there's still a hole in the wood, and the

damage has been done.

There are many reasons why that nail of a rumor can be so harmful. Rumors are, quite simply, a form of bullying(欺侮). When a person or a group makes up a rumor about someone or decides to spread gossip, it's usually to hurt someone, break up a friendship, or make someone less popular. It's the same thing as teasing, only it's done behind someone's back instead of to his or her face.

When you spread a rumor about someone, you're sending a signal that the person is outside the group, and somehow less worthy of friendship than others. You're making fun of that person or

pointing out negative things about him or her. This can let others think that it's OK to make the

person feel bad, and make him or her an outsider.

We need to be able to trust our friends, but gossip and rumors can break this l:rust. If you tell a personal secret to a friend, and he turns around and tells it to someone else, you might feel like you will get burned if you ever get close to him again.

Letting a rumor influence your behavior is like letting someone else make a big decision for you. Let's say you hear that a teacher plans to call a Snowy Day tomorrow because a blizzard(暴风雪) is coming. Expecting a day off, you don't do your homework as usual. The next morning, the blizzard turns out to be nothing more than a drizzle(毛毛雨), and school isn't off atter all. You get zeroes on your work.

【语篇导读】本文是一篇议论文。主要论述谣言传闻对人的伤害很大,影响很深。通过论述背后议论别人这件事来说明谣言的坏处,因此本文倡议大家不要谣传。

32. If a rumor is spread about someone, others may .

Akeep away from him or her

Bpoint out his or her advantages

Cnot feel he or she is an outsider

Dbe hurt if getting close to him or her again

33. To tell the rumor and the teasing apart, you depend on

Awhether it is painful or not

Bwhether it is done behind someone

Cwhether it is a kind of bullying

Dwhether it is spread fast

34. From the last paragraph, we can infer that .

Ait is hard to keep rumors a secret

Brumors can destroy your interest in learning

Crumors can control your whole life

Dbelieving rumors can lead to bad choices

35. The purpose of this passage is to .

Aadvise on how to deal with rumors

Bteach us how to judge a rumor

Cexplain why rumors hurt

Dfind out why rumors spread fast

分值: 8分 查看题目解析 >
1

Why do many people take vacations frequently? We need to take time out from work to relax,

and just be ourselves. 36_ .We should all be allowed to leave our jobs behind us-----at least for a

few weeks each year-and just have fun. This might be something as simple as reading a good book

in front of a warm fireplace through to traveling to the most interesting places on our planet.

Whatever we fancy doing is worth taking time out for.

As we know, workplace stress is on the rise. 37_ .These include disease, depression and even death. We all seem to be running from one place to the next, never finding out where we want to go in the first place. I intend to break that trend in the coming days. 38_ I will sleep late, write, watch movies, drink the occasional glass of wine, and eat to my heart's content, ignoring calorie counting. My plan is to just enjoy the fleeting(飞逝的)moments of being alive.

39_ Spend your next vacation the way you want; Do what will restore your mental health.

You're very valuable to the people who are close to you, and to those who depend on it. Like it or not, we are all interdependent(互相依存的)in this great life of ours.

there's no doubt that you are valuable. Just remember that the next time you look at a mirror

and take a deep breath. Remind yourself that there will never be anyone like you ever on this earth

again. 40_And only you know how to take a vacation in your way 1you have to do is just ask yourself what you want to do.

A. Draw up a detailed plan so that you can see more.

B. With it come many health problems.

C. When you finally get home you'll be greatly refreshed.

D. Life is not all about work, or at least it shouldn't be.

E. And only you know how to take a vacation in your way.

F. I challenge each one of you to do the same.

G. For my next holiday, l will do all the things that I love doing.

【语篇导读】本文是一篇议论文,论述人们不能在生活中只工作,不放松,要劳逸结合。每个人要有自己的娱乐度假方式,那样才能使生活多姿多彩。

36.

37.

38.

39.

40.

分值: 10分 查看题目解析 >
1

Across the street from where we live, there stands a big hospital. To earn some money, we

rented the rooms upstairs to patients. One evening, there was a(n) 41_ at the door.1 opened it

and saw a short old man who was hardly 42_ than my eight-year-old son. But the worst thing

was his face----it was 43_ ugly. He told me he'd been 44_ a room since that noon but no

one seemed to have one.For a moment I hesitated, not 45_ to rent him a room, but his next

words convinced me. He said,“I could 46_ on this chair. My bus leaves early in the morning."I told him we would find him a 47_ .

It wasn't a long time before I found that this old man had a 48_ heart in that tiny body. He fished for a living to 49bd_blank his daughter, his daughter's children, and her disabled husband. He

didn't tell it by way of complaint. Instead, he was 50_ that no pain was caused by his disease

and that he still had strength to keep going. At 51_ ,we put a camp cot(吊床)in my children's

room for him. 52_ he left the next morning, he asked, “Could I please come back and 53_

when I see the doctor next time? Grown-ups are bothered by my 54_ .but children don't seem to 55_ . ”1 told him he was welcome to come again.

On his next trip, he brought a big fish and a bag of the largest oysters(牡蛎)I had ever seen.

Other times we received 56_ in the mail. There were oysters, fish or some fresh vegetables.

57_ how little money he had and that he must walk three miles to 58_ these made these gifts

much more precious. And from him we 59_ what it was to accept the bad without complaint and

the good 60_ gratitude.

【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述了一位身体矮小的老人曾借宿作者的家中,以及其间发生的事,体现了老人的心地善良,积极乐观的心态。

41.

Abell

Banswer

Cknock

Dcall

42.

Ataller

Bhealthier

Cbetter

Dstronger

43.

Ahardly

Busually

Creally

DFinally

44.

Asearching

Blooking at

Chunting for

Dchecking in

45.

Aknowing

Brefusing

Cfearing

DWanting

46.

Await

Bsit

Chide

Dsleep

47.

Abed

Bseat

Ctable

Dliving room

48.

Afunny

Bbeautiful

Csmall

DNormal

49.

Aplease

Bsurprise

Csupport

DExchange

50.

Ainterested

Bscared

Cgrateful

DWorried

51.

Amidnight

Bsuppertime

Cbedtime

DNoon

52.

Alf

BOnce

CBefore

DAfter

53.

Avisit

Bstay

Cpay

Dchat

54.

Aaction

Bvoice

Cface

DManner

55.

Anotice

Brequire

Cmind

Descape .

56.

Acard

Bletters

Cgreetings

DPackages

57.

ABelieving

BKnowing

CDoubting

DTelling

58.

Amail

Bget

Cfind

DMake

59.

Aremembered

Bexplained

Clearned

Dshowed

60.

Afor

Bwith

Cin

DUnder

分值: 30分 查看题目解析 >
1

Clever student as Dongfang Liang is. he was badly addicted 61_ online games a year ago.

He often slipped to cybercafes at night, 62bd_blank (feel) very sleepy in class in the daytime. 63_

(need) to say, he got poor marks in all subjects. No matter what I advised, no matter 64_ I。

punished him, he still broke the rule. Later I 65_ (arrange) his parents to rent a small house near。

our school to keep him company, or exactly speaking, to supervise him. But only a week later, I

noticed him fall asleep constantly again. He must have played other tricks secretly. This time I

demanded that his father 66_ (sleep) with him in the same bedroom and watch him 67_ (close).Following my advice, his father did 68_ .Hardly has Dongfang Liang felt sleepy in class ever since, and he has made great progress in study.

Last week, believe it 69_ not, he sheepishly(难为情地)admitted having read some e-books

under his quilt while he was lying 70_ bed before his father slept in his room. It is online games,that poison our teenagers' minds deeply.

【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述了作者的一个学生沉迷于网络,老师建议学生家长与孩子睡在一个屋子看紧孩子从而使孩子摆脱坏习惯的故事。

61.

62.

63.

64.

65.

66.

67.

68.

69.

70.

分值: 15分 查看题目解析 >
1

71.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:每处错误及其修改均仅限一词;

只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Volunteer travel, that is familiar to foreigners, has nowadays become more and more popular in China Young travelers volunteer to work for youth hostels so that they can eat and live there for

something. At the same time, they can enjoy the local scenery on their spare time.

分值: 10分 查看题目解析 >
书面表达 本大题共25分。
1

72.假如你是李华,收到澳大利亚表弟( Harry)的电子邮件,邮件中提到他父母想看他的微

信朋友圈(We Chat Moments),他对是否同意和父母分享微信感到犹豫。请你给他回信,要点如下:1.说明赞成或反对的观点;2.主要理由;3.提出个人的建议。’

注意:词数100左右;可适当增加细节,以使行文连贯;开头语已为你写好,不计入总词数。

分值: 25分 查看题目解析 >
  • 上一题
  • 1/9
  • 下一题

点击 “立即下载”

即可下载本试卷,含解析哦

知道啦