• 英语 洛阳市2017年高三第一次质检考试
简答题(综合题) 本大题共55分。简答应写出文字说明、证明过程或演算步骤。
1

An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and only a very expensive operation could save him now. They were a poor family and no one would lend them the money.

When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully. Then, she hurried to a drugstore with the money in her hand.

“And what do you want?” asked the salesman. “It’s for my little brother,” the girl answered. “He’s really, really sick and I want to buy a miracle.” “Pardon?” said the salesman. “My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost?” “We don’t sell a miracle here, child. I’m sorry,” the salesman said with a smile. “Listen, if it isn’t enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.”

A well-dressed man heard it and asked, “What kind of a miracle does your brother need? ”“I don’t know,” she answered with her eyes full of tears. “He’s really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can’t pay for it, so I have brought all my money.” “How much do you have?” asked the man. “$1.11, but I can try and get some more,” she answered. “Well, what luck,” smiled the man. “$1. 11, the price of a miracle for your little brother.”

He took up the girl’s hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let’s see if I have the kind of miracle you need.”

That Well-dressed man was Dr Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasn’t long before Andrew was home again.

How much did the miracle cost?

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者讲述了一个8岁小女孩为她弟弟争取救治机会的故事。

21. What was the trouble in the little girl’s family? ( )

AThey had no money to live on.

BHer brother was seriously ill.

CNothing could save her brother.

DThey borrowed too much money.

22. In the eyes of the little girl, a miracle might be _______.( )

Asome good medicine

Bsomething interesting

Csomething beautiful

Dsome delicious food

23. The little girl said again and again “...I can try and get some more.” That shows ________.( )

Ashe still kept some more money

Bthere was no need to worry about money

Cshe hoped not to be refused

Dshe thought money was difficult to get

24. From the passage we can infer that _______.( )

Athe doctor didn’t ask for any pay

Bthe little girl was very clever

Cthe salesman was cold-hearted

DAndrew became a famous doctor

分值: 8分 查看题目解析 >
1

Yosemite National Park, California

Hardy hikers can conquer Half Dome. The rock rises 4,000 feet above Yosemite Valley. The 17-mile round-trip trail passes two waterfalls and includes a 60-degree up a slope. “It takes more mental strength than physical strength,” Kaiser says. Although it’s possible to do as a day hike, most hikers camp and take two days. Hiking permits are required.

(209-372-0200; nps. gov/yose)

Hawaii Volcanoes national Park, Hawaii

Even if Kilaues, the world’s most active volcano, isn’t erupting when you visit the Big Island, you can still see the frightening lava(熔岩)-carved landscape. The 3-mile round-trip hike crosses former lava flows and passes lava trees, formed when the 1,200-degree lava enveloped the tree.

(808-985-6000; nps. Gov/havo)

Acadia National Park, Maine

For a different perspective, tour this popular oceanfront park by sea kayak. Water routes pass clean shoreline, lighthouses and wildlife. “There are locations sheltered by offshore island, so the seas aren’t as rough. Level of ability is really no problem,” Kaiser says.

(207-288-3338; nps. gov/acad)

Yellow National Park, Wyoming and Montana

“One of the best ways to experience the nation’s first national park is on two wheels,” Kaiser says. Although traffic’s heavy during peak summer season, there are several areas reserved just for summer cyclists. Kaiser recommends coming in the early spring, though, when the park is closed to cars, giving cyclists free rein.

(307-344-7381; nps. gov/yell)

【语篇导读】本文是一篇说明文。作者介绍了四个国家公园景点。

25. We can infer that travelers to Yosemite National Park should ________.( )

Aget the permission of their parents

Bbe mentally and physically strong

Cconquer other climbers of the same level

Dbe able to achieve the goal in a day

26. If you want to learn more information about the park near the sea, you can visit ________.( )

Anps. gov/yell

Bnps. gov/yose

Cnps. gov/acad

Dnps. Gov/havo

27. Which national park may be the favorite one for people fond of cycling? ( )

AAcadia National Park, Maine

BYellow National Park

CYosemite National Park, California

DHawaii Volcanoes national Park

28. This passage may be taken from ________.( )

Aa students’ geography text book

Ba traveler’s diary

Ca movie poster

Da guidebook to the National Parks

分值: 8分 查看题目解析 >
1

For only the second time in her life, actress Olivia Holt, 15, traveled to New York — this time to catch the award-winning Disney Broadway show Newises. Adriana Palmieri, the reporter from Time for Kids(TFK), was there with Olivia and interviewed Olivia about the experience and her career. “I think the show is inspiring other people to make a big influence on the world today,” Olivia told TFK.

Olivia is no stranger to the stage. This young star started acting at age three, and progressed from a small stage to a hit TV show, Disney XD’s Kickin ’It. But even today she gets pre-show jitters(紧张). She conquers her nervousness by staying , positive. “I end up just keeping my head up and seeing where it takes me and usually, it takes me to a good place where I’m not so nervous,” Olivia said.

Olivia grew up in Mississippi but moved to Los Angeles recently to pursue her career. “It was a big transition for me because I grew up in a small town,” Olivia said. But now, she’s living her dream as an actress. When asked about advice for other aspiring actors, the young performer said, “Just stay positive and stay confident. If you know that you’re powerful enough to conquer your fears and stay happy, that will lead you in the right way.”

Olivia regularly stars on a Disney XD show called Kickin’It. She plays the fearless black belt Kim. “I think she is such an incredible girl and I look up to her.” Olivia said about her character, “She is so powerful and confident.”

【语篇导读】本文是一篇说明文。作者讲述了演员Olivia的成长经历。

29. Why did Olivia go to New York? ( )

ATo go on a holiday.

BTo attend an interview.

CTo enjoy a show

DTo meet her friends

30. Paragraph two mainly tells us that ________.( )

Ahow Olivia does with nervousness

BOlivia began to act at a young age

Chow Olivia became famous

DOlivia doesn’t appear on stage any more

31. What may be important to Olivia in her acting career? ( )

APatience and bravery.

BConfidence and calmness.

CChances and cleverness.

DChallenges and kindness.

32. The underlined word “she” in the last paragraph refers to ________.( )

AOlivia

BKim

CKickin’It

DDisney XD

分值: 8分 查看题目解析 >
1

Chinese female scientist Tu Youyou won the 2015 Nobel Prize in medicine on October 5 for her discoveries concerning a novel treatment against Malaria (疟疾). This is the first Nobel Prize given to a Chinese scientist for work carried out within China.

Tu shared the prize with Irish-born William Campbell and Satoshi Omura of Japan, who were honored for their revolutionary anti-roundworm treatment. 84-year-old Tu is awarded this prize for her contribution to cutting the death rate of malaria, reducing patients’ suffering and promoting mankind’s health. Although she received several medical awards in the past, the 2015 Nobel Prize is definitely the most privilege reward that recognizes Tu’s dedication and perseverance in discovering artemisinin(青蒿素), the key drug that battles malaria-friendly parasites (寄生虫).

However, her route to the honor has been anything but traditional. She won the Nobel Prize for medicine, but she doesn’t have a medical degree or a PhD. In China, she is even being called the “three-noes” winner: no medical degree, no doctorate, and she’s never worked overseas. No wonder her success has stirred China’s national pride and helped promote confidence of native Chinese scientists.

The fact that Tu has none of these three backgrounds reminds us that science should be more accessible to all. One shall be able to become a scientist no matter what kind of background he or she comes from, as long as one dives into scientific research. There have been discussions on people who really love science but are never able to achieve much during their whole life. Their contributions can never be ignored. They work so hard to prove the wrong way so that the future researchers will be closer to the right one.

As the first Chinese mainland Nobel Prize Winner of natural science award, Tu’s record-breaking winning also serves as a reminder to those who are too eager for instant success. Science is never about instant success. Tu spent decades on scientific research before its value is officially acknowledged. There is no way to measure how much one devotes to science and compare it with how much reward he or she may get.

【语篇导读】本文是一篇说明文。作者讲述了屠呦呦获诺贝尔奖的事情,说明做科学研究是长期的事情,而且是任何人都可以做的,只要你够投入。

33. It can be concluded from the text that ________.( )

ATu worked home and abroad to conduct her research

BTu got the Nobel Prize for her anti-roundworm treatment

CThe Nobel Prize is the first award to recognize her work

DHer discovery of artemisinin has helped to cut Malaria death rate

34. The author seems to agree that a person who is more likely to become a scientist is the one with _________.( )

Aa sense of national pride

Brelevant academic knowledge

Ca desire to achieve success

Denthusiasm for scientific research

35. In writing the passage, the author intends to ________.( )

Ainform readers of the news and make comments

Bdiscourage the pursuit of instant success in science

Cremind readers of the principles of scientific research

Dpraise the award winner and encourage scientific research

分值: 6分 查看题目解析 >
1

Habits, whether good or bad, are gradually formed. When a person does a certain thing again, he _ (drive) by some unseen force to do the same thing repeatedly, and then _ habit is formed. _ a habit is formed, it is difficult, and sometimes _ (possible), to get rid of. It is therefore very important that we should pay great attention _ the formation of habits.

Children often form bad habits, some of _ remain with them as long as they live.

_(lazy), lying, stealing and so on are all easily-formed bad habits. However, there are many other habits _(form) in early life that are of great help. Many successful men say that certain habits in early life have _ effect on their success, like early rising and honesty.

_(keep) away from all these bad habits, we will benefit ourselves.

【语篇导读】本文是一篇说明文。作者讲述了习惯的养成。

61.

62.

63.

64.

65.

66.

67.

68.

69.

70.

分值: 15分 查看题目解析 >
1

71.短文改错When my father bought me a computer as birthday present in last year, I felt very excited. As we all know, computers are getting more usefully nowadays. A lot of informations can be stored in it. We can learn what is lately happened in the world on the Internet. In the past, people had to do lots of work that were very dangerous. Now, computers can do it otherwise. When an exam is come, I do exercises on my computer. Then it will correct them but tell me the right answers.

分值: 10分 查看题目解析 >
补全信息 本大题共5小题,每小题2分,共10分。把答案填写在题中横线上。
1

You’ve seen news reports about people who need assistance after a natural disaster, or TV programs about how lonely and isolated older people can get. Maybe you’ve walked past people who are living on the streets. _ The answer: you can volunteer. Volunteering gives you an opportunity to change people’s lives, including your own. Helping others in need is such an important part of life. So how do you go about it?

Find what’s right for you.

Volunteering isn’t school. _ You can choose what really interests you and who or what is most deserving of your time.

_

After you’ve discovered what interests you, decide how much time you want to spend and what fits into your schedule.

Expand your mind.

Volunteering is a great way to learn new skills — from working as part of a team to setting and reaching goals. _ And it can help you develop a new understanding of people who are different from you — people with disabilities, people in financial problems, sick kids, or the elderly.

Feel good.

Volunteering helps people feel they make a difference — that they do have the power to change things for the better. When people depend on you, it can change the way you look at yourself. _ Volunteering is also a great way to get a view on your own life.

【语篇导读】本文是一篇说明文。作者讲述了怎样帮助别人,改变别人和自己的命运。

AIt can give you a chance to discover what kinds of things you’re best at and enjoy the most.

BInstead of having the choices made for you, you’ve got to pick.

CDoing something for others helps people to change the world.

DSo what can you do about any of those things?

EYou can feel proud of what you’ve achieved.

FFind what fits your schedule.

GChange things for the better.

分值: 10分 查看题目解析 >
完型填空 本大题共20小题,每小题 1.50分,共30分。
1

I was very excited on my first day at work as a student for I had to _ new people whom I really hoped to get along with. I told my boss that I hadn’t worked before in a _. He answered that I was going to _ very quickly what I had to do and that I would be lucky to work with his friendly 17-year-old daughter.

_, on my first day at work, I tried to be _ and optimistic, especially because I was going to have my first job in a foreign Country among foreign _. The worst thing for me was that I had to _ up at six in the morning, which is a(n)_ thing for the majority of people in Spain who begin working at nine. _, that was the schedule and I had to _ it, because it was the first time that I had been able to take this important step in my life, which is _.

The first week at the cafe bar was the _ time in my life. First, I had to get up at six in the morning and _ working at seven, until four in the afternoon. Then, I had to learn how to _ five types of coffee, each one being _ in a special cup and having a special name, but I was lucky that my boss _ me how to correctly prepare them.

To _, even though my first job, a summer job, lasted just two months, it was a very good _ for me as I had lots of things to learn and I _ myself that I was able to respect a schedule and _ a group at work.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己做的第一份暑期工。

41.

Avisit

Bcatch

Cmeet

Dgreet

42.

Abar

Bhotel

Ccounter

Dmarket

43.

Arealize

Blearn

Cconvince

Dsurvive

44.

AFor

BTherefore

CHowever

DOtherwise

45.

Astriking

Bpuzzled

Cscared

Dcalm

46.

Apeople

Bstudents

Cmerchants

Dfarmers

47.

Asweep

Bwake

Ctreat

Ddrink

48.

Anecessary

Bparticular

Cnormal

Dunusual

49.

ASomehow

BAnyway

CSo

DBesides

50.

Arespect

Bremember

Creject

Denjoy

51.

Aplaying

Bliving

Cworking

Dstudying

52.

Abest

Bsaddest

Chappiest

Dhardest

53.

Astart

Baccomplish

Ckeep

Dfinish

54.

Atry

Bprepare

Cmanage

Darrange

55.

Aproduced

Bserved

Cincluded

Dused

56.

Ashowed

Bexpressed

Cintroduced

Dasked

57.

Adecide

Bregret

Cconclude

Dimagine

58.

Aplace

Bmovement

Cplan

Dexperience

59.

Aachieved

Bproved

Cobtained

Djudged

60.

Awin

Btrain

Cattend

Dfound

分值: 30分 查看题目解析 >
书面表达 本大题共25分。
1

72.假如你是学生会主席李华,你们学校下个月要举行“英语周”活动,请你给外教Black先生写封信聘请他当评委,并介绍活动情况。内容要求如下: 1.时间:6月18日~22日,下午第二节课后; 2.内容:进行英语比赛(歌曲、短剧、写作等); 3.人员:全体师生。

注意:1.字数100词左右; 2.可以适当增加细节,使行文连贯:3.开头和结尾以为你写好,不计入总词数。

Dear Black,

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



分值: 25分 查看题目解析 >
  • 上一题
  • 1/9
  • 下一题

点击 “立即下载”

即可下载本试卷,含解析哦

知道啦