• 英语 沈阳市2017年高三第五次模拟考试
简答题(综合题) 本大题共55分。简答应写出文字说明、证明过程或演算步骤。
1

Easy to Use

From the moment you pick up your iOS device, you’re up and running. Tap your favorite app and get right to work — or play. Swipe from the right side of the Lock screen to quickly pull up your camera. Scroll through thousands of photos in seconds. Everything about iOS is designed to look beautiful and work beautifully.

So smooth and responsive you won’t even notice it. And that’s the point.

Because iOS is engineered specifically for iPhone and iPad, everything looks and feels incredibly fluid. iOS uses a framework called Metal to maximize graphics performance. Whether you’re surfing the web, moving from app to app, or playing the most complex 3D video game, the graphics and responsiveness are amazingly smooth. No other mobile operating system is so effortless and natural.

An OS with a remarkably high IQ.

With sophisticated features like proactive(积极主动的) suggestions, predictive typing, and everybody’s favorite personal assistant, Siri, iOS 10 makes everything you do easier, quicker, and more fun.

Nobody understands you quite like Siri.

Siri learns how you talk, not the other way around. Thanks to Apple-developed machine-learning technology, you can simply speak naturally. So whether you say “Get a Lyft to SFO” or “I’d like a ride to SFO using Lyft,” Siri will read you loud and clear.

Siri even works with your favorite apps.

You can ask Siri to send someone a payment using Square Cash, book a reservation through OpenTable, and much more. And the number of apps incorporating Siri is growing every day.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者介绍了世界上最快的手机操作系统ios 10.

21. Instead of the complicated procedures of starting a camera on an iPhone, you can easily ________.( )

Astart the camera by tapping the right side of the screen

Bstart the camera from the Lock screen

Cstart the camera by tapping the app from the Lock screen

Dstart the camera by scrolling thousands of photos in seconds

22. According to the passage, “Metal” is ______.( )

Aan app which helps you surf the web

Ba framework which helps everything look more beautiful

Csomething that can promote the graphic performance

Dan app helping play the most complex 3D video games

23. Siri can distinguish between different syntaxes(文法) by _________.( )

Aenabling you to learn how it talks

Bmachine-learning technology

Capple-developed multi-tasking technology

Dspeaking naturally

24. According to the passage, you can easily complete a payment on an iPhone by ____.( )

ASquare Cash

BSiri

COpentable

Dapps developed only by Apple

分值: 8分 查看题目解析 >
1

When the population of the port town began to suffer from poisoning, the police came to find the cause of the poison. They thought someone was poisoning the people on purpose but no one knew how it was possible. Soon people took the position that the pork was poisoned. It was a popular food everyone ate and it could have possibly made everyone sick. Anyone who had possession of pork would throw it out. Even the poorest of the poor wouldn’t eat pork. Signs were posted on poles and letters were sent to everyone to warn people of the pork. Shortly afterwards, even policemen in high positions were also getting sick.

Soon it became political and popular. Politicians rushed to the town to talk about politics and promised how they would find the solution if they were elected. Everyone was so sick that they didn’t care about politics. Everyone was in a position where he or she didn’t know what to do anymore. They went to the post office to mail posts out asking for help. The poor town didn’t know how to deal with the situation.

One day, a well-known scientist from New York came to the town with a huge box containing many instruments and his possessions. He went to pools and the port and made measurements. He was quiet and polite. Then one day he made a speech at a newspaper meeting-room to announce his findings.

“I am sorry to say your water supply is so heavily polluted; it is poisoned. I know who has been poisoning you all for such a long time. It is you who have been poisoning yourselves with pollution. A great deal of rubbish has been thrown into the water day after day. No one here has taken good care of the environment. It is no wonder all of you have been sick.” Shocked at the news, the people present were lost in thought.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者介绍了一个小镇上的人们因为中毒从而引来了政治家和科学家,最后科学家查清中毒是因为小镇上的人扔垃圾污染了水所致。

25. Which is the correct order of the facts described in the story? ( )

a, People suffered from poisoning. b. Politicians came to make promises. c. People began to realize the real cause. d. Pork was thrown away. e. The water there was polluted. f. A scientist came to check the water.

Ae, a, d, b, f, c

Be, a, d, c, f, b

Ca, e, b, d, c, f

Df, c, d, b, e, a

26. Which of the following statements is TRUE? ( )

AEveryone was so sick of politics that they didn’t care about those politicians.

BAccording to the scientist from New York, it was the industry that poisoned the environment of the town

CThe reason why the people in the town got sick was that they ate the pork poisoned by the heavily polluted water.

DIf the people in the town hadn’t polluted the water supply, they would not have suffered from poisoning or sickness.

27. After reading the passage, we can infer that ________.( )

Apoliticians took every chance to make themselves elected

Bpork was the main food of the poorest people in the town

Cpeople in the town were not well-educated

Deven some police officers were getting ill

分值: 6分 查看题目解析 >
1

Organic food, grown without artificial chemicals, is increasingly popular nowadays. Consumers have been willing to pay up to twice as much for goods with organic labels (商标). However, if you think paying a little more for organic food gets you a more nutritious and safer product, you might want to save your money. A study led by researchers at Stanford University says that organic products aren't necessarily more nutritious, and they're no less likely to suffer from disease-causing bacteria, either.

The latest results, published in the Annuals of Internal Medicine, suggest that buyers may be wasting their money. "We did not find strong evidence that organic food is more nutritious or healthier," says Dr. Crystal Smith-Spangler from Stanford. "So consumers shouldn't assume that one type of food has a lower risk or is safer."

For their new study, Smith-Spangler and her colleagues conducted a review of two categories of research, including 17 studies that compared health outcomes between consumers of organic against traditional food products, and 223 studies that analyzed the nutritional content of the foods, including key vitamins, minerals and fats.

While the researchers found little difference in nutritional content, they did find that organic fruit and vegetables were 20% less likely to have chemicals remaining on the surfaces. Neither organic nor traditional foods showed levels of chemicals high enough to go beyond food safety standards. And both organic and traditional meats, such as chicken and pork, were equally likely to be harmed by bacteria at very low rates. The researchers did find that organic milk and chicken contained higher levels of omega-3 fatty acids, a healthy fat also found in fish that can reduce the risk of heart disease. However, these nutritional differences were too small, and the researchers were unwilling to make much of them until further studies confirm the trends.

Organic food is produced with fewer chemicals and more natural-growing practices, but that doesn't always translate into a more nutritious or healthier product. The U. S. Department of Agriculture (USDA) states that "whether you buy organic or not, finding the freshest foods available may have the biggest effect on taste." Fresh food is at least as good as anything marketed as organic.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。通过科学家对有机食物和无机食物的研究对比,作者介绍了有机食物并不比无机食物更有营养。

28. The new research questions whether organic food __________.( )

Ashould replace traditional food

Bhas been overpriced by farmers

Cis grown with less harmful chemicals

Dis really more nutritious and healthier

29. Smith-Spangler and her colleagues found that __________.( )

Aorganic food could reduce the risk of heart disease

Btraditional food was grown with more natural methods

Cboth organic and traditional food they examined were safe

Dthere was not a presence of any forms of bacteria in organic food

30. Which of the following is relatively healthier according to the passage? ( )

AOrganic chicken and pork.

BOrganic milk and chicken.

CTraditional chicken and pork.

DTraditional fruit and vegetables.

31. What is the author's attitude toward organic food? ( )

ASkeptical.

BNeutral.

CUnconcerned.

DApproving.

分值: 8分 查看题目解析 >
1

The other morning on the subway I sat next to an attractive young blonde woman who was reading something on her iPad. She was very well-dressed, carrying a Prada bag with tastefully applied make-up indeed, she had an unmistakable air of wealth, material success and even authority. I suspected she worked as a highly-paid Wall Street lawyer or stockbroker or something of that sort. So, I was curious to see what she was so focused on. The Wall Street Journal perhaps? The Economist?

Quite the contrary; rather, she was concentrating on a romance novel. Then I realized that I have known many women who love romance novels—smart, attractive, successful, “liberated,” modern females who nonetheless find some kind of deep satisfaction and thrill from those hyper-romantic, artificial and extremely unrealistic tales of handsome, manly heroes falling in love with virginal women, enduring a series of adventures, then no doubt having a happy ending.

These romance stories are to literature what hot dogs are to fine food. Yet, the genre(体裁) remains enormously popular. Consider some of these surprising statistics from the good folks at the Romance Writers of America (RWA):

More than 9,000 romance titles were released last year, with sales of about $1.44 billion (more than triple the taxes produced by classic literary fiction).

More than 90 percent of the market are women (okay, that’s not at all surprising).

Readers are typically women between the ages 30 and 54 who are themselves involved in a romantic relationship (betraying the stereotype that only lonely women long for these tales of love and adventure).

Almost 40 percent of romance book consumers have an annual income of between $50,000 and $99,900 (placing them firmly in the middle class).

I had thought that romance novels accounted for a very small share of the literary market, so I was quite surprised that this part has such enormous popularity. But I must wonder why so many women—forty years after the women’s liberation movement—continue to enjoy themselves in the fanciful tales?

I’m not sure if it represents a kind of “rejection” of the women’s liberation movement, but clearly something is missing in the lives of contemporary ladies. A romance author named Donna Hatch who focuses on the Regency period (early 19th century Britain) explained the appeal of such books this way: “Regency men were civilized and treated women with courtesy. When a lady entered the room, gentlemen stood, doffed their hats, offered an arm, bowed, and a hundred other little things I wish men still did today. But they were also very athletic; they hunted, raced, boxed, rode horses. They were manly. Strong. Noble. Honorable. And that is why I love them!”

Mrs. Hatch may have expressed the secret desires and attitudes of untold millions of her peers—that is, in the early 21st century, have women grown tired of the burdens and expectations that the “freedoms” they have gained give them? Is this a rejection of modern feminism? Do women long for days of old when men were masculine gentlemen and women were feminine and protected as precious treasures and regarded as possessions?

Perhaps most women (even the ones who get lost in romance novels) do not want to go all the way back but it is obvious, .

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者讲述了现代女士因为向往19世纪早期被男士尊重体贴和关爱而热衷于浪漫文学的现状。

32. What is the function of the opening paragraph? ( )

ATo summarize the whole passage.

BTo prove the author’s argument.

CTo lead in the main topic of the passage.

DTo raise problems that will be solved later.

33. What does the underlined sentence in the third paragraph imply? ( )

ARomance novels are satisfying and thrilling.

BRomance novels are not of much “nutrition”.

CRomance novels are as popular as hot dogs.

DRomance novels are an essential part of contemporary life.

34. In the author’s opinion, what is missing in the lives of contemporary women? ( )

AAuthority.

BDignity.

CLiberty.

DCare.

35. Which sentence can be put in the blank in the last paragraph? ( )

Athey prefer tales of innocent romance to classics

Bthey are unhappy with how the world has turned out

Ctrue love described in romance novels does exist in reality

Dromance novels provide them with an access to society

分值: 8分 查看题目解析 >
1

Anyone who has had a long-term disease knows that recovering at home can be lonely. This can be _ (especial) true of children. They may feel _ (leave) out. Now, these children may have a high-tech friend to help feel less alone. A small robot may help children who are recovering from long-term _ (ill). The robot like human beings takes their place at school. And their school friends must help carry the robot between classes and place the robot on their desks.

Through the robot, a child can hear his or her teachers and friends. He or she can also attend classes from wherever they are recovering—whether at home _ from a hospital bed. Dolva, one of the scientists who _ (be) concentrating on developing the robot, explains _ the robot AV1 works. She says from home, the child uses a tablet or phone to start the robot. _ (use) the same device, he or she can control the robot’s movements. Inside the robot, there is a small computer linked _ a 4G network. The robot is _ (equip) with speakers, microphones and cameras, which makes communicating _ (easy). So it’s the eyes and the cars and the voices at school. Hopefully AV1 will help some children feel less lonely while they are absent from class.

【语篇导读】:本文属于记叙文,作者介绍了一款小机器人的功能,它可以陪伴生病后在家或者在医院康复的孩子。

61.

62.

63.

64.

65.

66..

67.

68.

69.

70.

分值: 15分 查看题目解析 >
1

71.短文改错

分值: 10分 查看题目解析 >
材料选择题 本大题共5小题,每小题2分,共10分。阅读材料,完成下列小题。
1

Although most games have winners and losers, the goal of sports is not to win every game. The real goals include getting exercise, having fun, and learning important social skills, like good sportsmanship.

Good sportsmanship is all about respect. Good sports (具有运动家品格的人) respect their teammates and also their opponents. They respect their coaches, and they also respect the referees or other officials involved in their games. ___They yell at their teammates and they talk back to coaches or referees.

Kids usually learn sportsmanship — good and bad — from the adults in their lives. ___ If parents and coaches show disrespect to other fans, referees, or each other, kids will likely act the same way on the field.

___ Some of them are very basic and easy to do, like shaking hands with other players before a game. Other examples may take a little more courage, such as acknowledging a great play made by the opposing team.

Learning good sportsmanship is important because it helps you develop an attitude of graciousness (礼貌) and respect that will carry over into all the other areas of your life._ _ Being a good sport in the classroom will eventually lead to being a good sport in the workplace.

So be a good sport in whatever you do!__ When others see you acting in a way that makes it clear that winning isn't the most important thing, you can move on to focusing on the important things, like having fun, getting exercise, and improving your skills!

A.Good sportsmanship can be shown in many ways.

B.On the contrary, bad sportsmanship is all about disrespect.

C.The example you set can be a powerful teaching tool for others.

D.Players' parents and coaches set examples that kids tend to follow.

E.We can be good sports by encouraging others but not laughing at them.

F.Starting as a good sport earlier will help you be a good sport as you get old.

G.If you're a good sport on the field, you'll also likely be a good sport in the classroom.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者叙述了什么是好的运动精神,并且好的运动精神不仅为别人树立了榜样,而且最终将导致好的学习精神与工作精神。

36.

37.

38.

39.

40.

分值: 10分 查看题目解析 >
完型填空 本大题共20小题,每小题 1.50分,共30分。
1

I was the fool at school, regarded as a special needs student. I was termed as such. Obviously, because I was not interested in school and did not care for my _.

Over time, I started to believe in my stupidity. I _ the fact that I was in special needs classes and poured it out as anger and depression. But one activity _ this view of myself: chess.

I started to play chess with my father after school _because I wanted to beat him at something. My father was a _ man, fond of physics, writing, religion, …, almost every field. He was called a walking dictionary. So, winning in chess against my father would be a _ that I had intellectual power. On the small chessboard, I had a chance to _ my so-called inability.

Game after game, I wanted to beat my father even more. I started to study chess books and play against a chess computer to _ my skills. One weekend, I finally checkmated(将杀) my father on a ferry ride, which made me feel _.

Two years later, I became the second board _ my school chess team, with our top board being the best high school player in the state. But before the tournament season, our top player _to come. There came my chance to play as top board against the best players in other states.

I was determined to show who I had become: a(n) _ person able to win with calculation, logic and will. My most _ game came in the final round. Our team was facing a high school which only excellent students attended. It was _ a match between a special needs student and a smart soul. My opponent(对手) was playing well and kept _ while I kept defending to keep my king safe. He spent long trying to break down my defenses, but could not find the final push. I _ with more defensive moves, trying to make it as difficult for him as possible. With little _ left, he started to make rapid moves. _ he could make the final decision, he ran out of time. Honestly, as his clock flag fell, I jumped up out of my seat and kissed the floor out of excitement. Of course it was not the most sportsmen-like _ , but I could not control my emotions.

While holding my winner’s cup, I knew I was not _ . The inferiority complex(自卑感) had melted away, and I realized that underneath our thoughts, each person is a genius.

【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己通过努力研究象棋取得进步并且得到了与高手对弈的机会最终取得了胜利从而证明自己不是大家认为的特殊生的故事。

41.

Ahabits

Bgrades

Cplans

DBenefits

42.

Anoticed

Bexplained

Caccepted

DIgnored

43.

Achanged

Bsupported

Cquestioned

DShowed

44.

Aespecially

Bobviously

Csimply

DHopefully

45.

Asmart

Bstrict

Cquiet

DStrong

46.

Adream

Blesson

Ctheory

Dsign

47.

Aturn over

Bturn down

Cget over

Dget through

48.

Ateach

Bsharpen

Cchoose

DInvent

49.

Aoverjoyed

Bdisappointed

Cpuzzled

DInterested

50.

Afor

Bin

Cof

DOn

51.

Apromised

Bmanaged

Chappened

Dfailed

52.

Abrave

Blucky

Cactive

Dintelligent

53.

Aterrible

Bmemorable

Cdangerous

DPopular

54.

Anormally

Bpossibly

Cactually

DPartly

55.

Aattacking

Bsmiling

Cpausing

DEscaping

56.

Areturned

Bquit

Cwon

Dexchanged

57.

Apatience

Btime

Cenergy

DWisdom

58.

AOnce

BUntil

CBefore

DUnless

59.

Aspirit

Bthought

Ccomment

Dbehavior

60.

Aproud

Bstupid

Cbright

DLazy

分值: 30分 查看题目解析 >
书面表达 本大题共25分。
1

72.假设你是育才学校的学生会主席李华,从新闻得知2016年诺贝尔文学奖得主Bob Dylan要来中国。你们学校准备在2017年3月6日下午1:00—3:00在学校会议厅举办一次主题为“音乐与文学”的英语演讲比赛,来自各个年级的十位优秀学生将会参赛。请你代表学校学生会写一封电子邮件,邀请他来做评委。

注意:1.文章开头已给出,不计入总词数。2. 可适当增加细节,使文章内容充实、连贯。3. 词数:100词左右。

提示词:诺贝尔文学奖 Nobel Prize in Literature 会议厅 conference room

分值: 25分 查看题目解析 >
  • 上一题
  • 1/9
  • 下一题

点击 “立即下载”

即可下载本试卷,含解析哦

知道啦