22. __________not for the support of the teachers,the student could not overcome her difficulty.
24.The publication of Great Expectations,which_________both widely reviewed and highly praised,strengthened Dickens,status as a leading novelist.
考查了主谓一致和时态。句意为：《远大前程》的出版获得了广泛认可和高度赞扬，巩固了狄更斯作为著名小说家的地位。 《远大前程》是一本书，故而视为单数。结合strengthened 可知说的是过去的事实，所以用过去时。故而选C。
25.Working with the medical team in Africa has_________the best in her as a doctor.
考察短语辨析。句意为：与非洲医疗队一起工作展示了她作为一名医生最好的一面。hold out，坚持，伸出，主张，提供； pick out，挑选出；give out
分发，公布，用尽；bring out，出版，使显示，说出；bring out the best，显示出最好的一面。故而选B。
26.We choose this hotel because the price for a night here is down to $20,half of_________it used to charge.
29.Only five years after Steve Jobs’ death ,smart –phones defeated _________PCs in sales.
考察形容词词义辨析。A.controversial 有争议的；B.contractory矛盾的，相反的；C.confidential 机密的，表示信任的； D.conventional 传统的，惯例的。句意为：在乔布斯死后短短五年，智能手机在销售额上就超过了传统的个人电脑。
30.A quick review of successes and failures at the end of year will help _________your year ahead.
考察动词意义辨析。A.shape 形成，成形； B.switch 转换 C.stretch 伸开，伸展；D.sharpen使锋利，使改进，使更清晰。句意为：在年终，对一年的成功与失败之处做一个快速的回顾有利于接下来一年的改进。故而答案选A。
21.Many Chinese brands, __________their reputations over centuries,are facing new challenges from the modern market.
考察非谓语动词。非谓语动词逻辑主语是Many Chinese brands，很多中国品牌已经扬名数百年，由over centuries可知应该用完成式，所以选A。
23.Located_________the Belt meets the Road, Jiangsu will contribute more to the Belt and Road construction.
27.He hurried home,never once looking back to see if he_________.
28.In 1963 the UN set up the World Food Programme,one of_____purposes is to relieve worldwide starvation.
32.Determining where we are _________our surroundings remains an essential skill for our survival.
考察介词短语。A.in contrast to 相比，对比； B.in defense of 保卫，为...... 辩护；C.in face of面临，面对；D.in relation to 与......有关，涉及。句意为：在涉及到我们周围的事物时，做好自我定位依然是我们基本的生存技能，
33.——What does the stuff on your T-shirt mean ?
——it’s nothing .Just something _________.
考察语境俚语。A.as clear as day一清二楚；B.off the top of my head不假思索，闪念；C.under my nose在我眼皮底下（却没有发现）；D.beyond my wildest dreams出乎预料。根据语境，“没什么意思，不过是一时兴起而已”。故而选B。
35. ——Going to watch the Women’s Volleyball Match on Wednesday?
——!Will you go with me ?
考察情景交际。A.You there 你在这儿啊（打招呼）； B. You bet 没错，当然；C. You got me 你明白我的意思了或你难住我了；D. You know better 你知道的更多或你明知道不该做。由语境可知，答案选B.
31.He’s been informed that he _________for the scholarship because of his academic background.
考察谓语动词的时态。句子没有直接显示的时间状语，参考动词时态 has been informed和句意：他已经被告知他不合格，由于他的学术背景，他没能获得奖学金。可知此处应为一般现在时。故而选C。
34.The disappearance of dinosaurs is not necessarily caused by astronomical incidents .But _________explanations
are hard to find .
Fora long time Gabriel didn’t want to be involved in music at all. In his firstyears of high school,Gabriel would look pityingly at music students, 36 acrossthe campus with their heavy instrument cases. 37 atschool for practice hours 38 anyone else had to be there.He swore tohimself to 39 music,as he hated getting to school extra early.
__40___，one day，in the music class thatwas __41_of his school’s standard curriculurn，he was playing idly （随意地）on the piano and found it____42___to pick out tunes.With a sinking feeling,he realized that he actually__43__doing it.He tried to hide his __44__pleasure from the music teather,whohad __45__over to listen.He might not have this particularly well,__46__theteacher told Gabriel that he had a good___47__and suggested that Gabriel gointo the music store-room ti see if any of the instruments there__48__him.There he decided to give the cello（大提琴）a __49__.When he began practicing,hetook it very __50__.But he quickly found that he loved playing thisinstrument,and was __51__to practicing it so that within a couple of months hewas playing reasonably well.
This __52__,ofcourse,that he arrived at school early in the morning,__53__his heavyinstrument case across the campus to the __54__looks of the non-musicians hehad left__55__.
(36)A.travelling B.marching C.pacing D.struggling
(37) A.rising up B.coming up C.driving up D.turning up
(38) A.before B.after C.until D.since
(39) A.betray B.accept C.avoid D.appreciate
(40) A.Therefore B.However C.Thus D.Moreover
(41) A.part B.nature C.basis D.spirit
(42) A.complicate B.safe C.confusing D.easy
(43) A.missed B.disliked C.enjoyed D.denied
(44)A.transparent B.obvious C.false D.similar
(45) A.run B.jogged C.jumped D.wandered
(46) A.because B.but C.though D.so
(47)A.ear B.taste C.heart D.voice
(48) A.occurred B.took to C.appealed D.held to
(49) A.change B.chance C.mission D.function
(50) A.seriously B.proudly C.casually D.natrually
(51) A.committed B.used C.limited D.admitted
(52) A.proved B.showed C.stressed D.meant
(53) A.pushing B.dragging C.lifting D.rushing
(54) A.admiring B.pitying C.annoying D.teasing
(55) A.over B.aside C.behind D.out
(36)文章首句交代作者不详上音乐课。怜悯的看着......可知此处用struggle最符合语境。A.travelling 旅行；B.marching 行军，前进；C.pacing 来回踱步，走来走去； D.struggling艰难前进，吃力进行。
（37）本题和36同属一句。句意为在音乐练习时间来到学校，A.rising up升起；B.coming up发生，被提出；C.driving up抬高，开车到来；D.turning up出现，到来。故而选D。
（39）句意为他发誓 音乐，因为他讨厌早到校。A.betray背叛；B.accept 接受；C.avoid避免，避开； D.appreciate欣赏，感激。可知avoid为符合语境。故而选C。
（40）本题需要结合整段意义，作者从讨厌音乐到开始喜欢上音乐。语义应该是转折。A.Therefore 因此；B.However 然而；C.Thus 所以； D.Moreover另外。故而答案选B。
（42）句意为......弹奏钢琴时发现辨别音调其实很容易。由此作者发现自己也很喜欢这种感觉。A.complicate 复杂的；B.safe安全的； C.confusing 困惑的；D.easy容易的。故而选D。
（44）本题句意为他试着在音乐老师面前隐藏自己的喜悦之情。A.transparent透明的，显而易见的（特指谎言、借口等）；B.obvious明显的，显然的；C.false 错误的，假的； D.similar类似的，相似的。故而选B。（45）句意为作者的老师走过来听他演奏。A.run 跑； B.jogged慢跑； C.jumped跳； D.wandered漫步。Wonder最符合语境。故而选D。
（47）根据句意音乐老师认为作者有着很好的辨音能力。A.ear 灵敏的听力，辨音力； B.taste品味，鉴赏力； C.heart 心脏，内心；D.voice嗓音，呼声。故而选A。
（48）句意为.......去看看是否有乐器可以吸引他。A.occurred to发生；想起； B.took to 喜欢，习惯于； C.appealed to吸引 ；D.held to紧握，坚持。故而选C。
（49）根据句意可知，作者准备试一试大提琴。 A.change改变；B.chance 机会；C.mission 任务； D.function功能，作用。故而选B。
（50）上句提到作者准备试一试大提琴，可知开始没有接触过大提琴；在结合后面的but可知casually偶然的，未加考虑的最符合语境。A.seriously 认真的，严肃的；B.proudly骄傲的；D.natrually自然地。故而选C。（51）本题考查固定搭配。A项be committed to doing，致力于，献身于符合语境。B.used 习惯于； C.limited被限制于......D.admitted被录取，允许进入......故而选A。
（53）本题对应首段第36题。作者将拖着沉重的乐器箱穿梭于校园。A.pushing推，移动； B.dragging 使劲而吃力的拖、拉、拽；C.lifting举起，升起； D.rushing冲。故而选B。
（49）结合语境和搭配选用适当名词。give ... a chance 尝试......。
——The Unbelievable Yearsthat Defined History
DID YOU KNOW…
In 105AD paper was invented in China?
WhenColumbus discovered the New World?
TheBritish Museum opened in 1759?
CHRONOLOGICA is a fascinating journeythrough time,from the foundation of Rome to the creation of the internet.Alongthe way are tales of kings and queens,hot air balloons…and monkeys in space.
Travel through 100 of the most unbelievable years inworld history and ledrn why being a Roman Emperor wasn’t always as good as itsounds,how the Hundred Years’ War didn’t actually last for 100 years and whySpencer Perceval holds a rather unfortunate record.
CHRONOLOGICA is an informative andentertaining tour into history,beautifully illustrated and full of unbelievablefacts.While CHRONOLOGICA tells the stories of famous people in history such asThomas Edison and Alexander the Great,this book also gives ab account of thelives of lesser-known individuals including the exploeer Mungo Park andsculptor Gutzon Borglum.
This complete but brief historicalcollection is certain to entertain readers young and old,and guaranteed topresent even the biggest history lover with somgthing new!
(56)What is CHRONOLOGICA according to the next?A．A biography. B．A travel guide.C．A history book. D．A science fiction.
(57)How does the writer recommend CHRONOLOGICA to readers?A．By giving details of its collection.B．By introducing some of its contents. C．By telling stories at the beginning. D．By comparing it with other books.
(56)由第四段第五行“this book also gives ab account...”可知CHRONOLOGICA是本书；文章副标题——The Unbelievable Years that Defined History、第四段第一句CHRONOLOGICA is an informative and entertaining tour into history、第五段第一行This complete but brief historical collection is certain...都可以看出这本书与历史有关。故而选C。
Beforebirth,babies can tell the difference between loud sounds and voices.They caneven distinguish their mother’s voice from that of a female stranger.But whenit comes to embryonic learning（胎教），birds could rule the roost.As recently reported in TheAuk:Ornithological Adrances,some mother birds may teach their young to singeven before they hatch(孵化)。New-born chicks can then imitate their mom’s call within a few days ofenering the world.
This educational method was first observed in2012 by Sonia Kieindorfer,a biologist at Flinders University in SouthAustralia,and her collcagues.Femake Australian superb fairy wrens were found torepeat one sound over and over again while hatching their errs,When the errswere hatched,the baby birds made the similar chirp to their mothers—asound thatserved as their regular “feed me!”call.
Tofind out if the special quality was more widespread in birds,the researcherssought the red-backed fairy wren,another species of Australian songbird.Firstthey collected sound datd from 67 nests in four sites in Queenslang before andafter hatching,Then they identified begging calls by analyzing the order and numberof notes.A computer analysis blindly compared calls produced by mothers andchicks,ranking them by similarity.
It turns out that baby red-backed fairy wrensalso emerge chirping like their moms. And the more frequently mothers hadcalled to their errs,the more similar were the babies’ begging calls. Inaddition,the team set up a separate experiment that suggested that the babybirds that most closely imitated their mom’s voice were rewarded with the mostfood.
Thisobservation hints that effective embryonic learning could signal neurological(神经系统的)strengths of children toparents.An evolutionary inference can then be drawn.”As a parent,do you investin quality children,or do you invest in children that are in need?”Kleindorferasks.”Our results suggest that they might be going for quality.”
(58)The underlined phrase in Paragraph 1 means“ ”.A.be the
worst B.be the best C.be the as bad D.be just as good
(59)What are Kleindorfer’s findings basedon?A.Similarities between the calls moms and chicks.B.The observation of fairywrens across Australia. C.The data collected from Queensland’slocals.D.Controlled experiments on wrens and other birds.
(60)Embryonic learning helps mother birds to identify the baby birdswhich .A.can receive quality signals B.are in need of training C.fit theenvironment better D.make theloudest call
（59）细节理解题。由第二段第三行对Femake Australian superb fairy wrens were found...和第三段第二行the red-backed fairy wren...进行记录，而非整个澳大利亚，排除B；由文章第三段第二三行First they collected sound datd from 67 nests in four sites in Queenslang ...并未提到当地人，信息不准确，故排除C；D项中并未提到其他鸟类，排除。基于文章意思，所有发现都是基于最后一段母鸡和雌鸡的相似性而进行的。所以选A。
Old Problem，New Approaches
While clean energy is increasingly used in our daily life，global warning willcontinue for some decades after CO2 emissions（排放）peak. So even if emissionwere to begin decrease today，we would still face the challenge of adapting to climate. Here I willstress some smarter and more creative examples of climate adaptation.
When it comes to adaptation，it is important to understand thatclimate change is a process. We are therefore not talking about adapting to anew standard，but to a constantlyshifting set of conditions. This is why in part at least，the US National ClimateAssessment says that:”there is no ‘one-size fit all’ adaptation.” Nevertheless，there are some actionsthat offer much and carry little risk or cost.
Aroundthe world people are adapting in surprising ways，especially in some poor countries，Floods have some moredamaging in Bangladesh in recent decades. Mohammed Rezwan saw opportunity whereothers saw only disaster. His not-for-profit organization runs 100 river boatsthat server as floating libraries，scbools，and health clinics，and are equipment withsolar panels and other communication facilities. Rezwan is creating floatingconnecticity（连体） to replace flooded roadsand highways. But he is also working at a far more fundamental level：his staff people how tomake floating gardens fish ponds prevent atarcation during the wet season.
Aroundthe world, people are adapting in surprising ways, especially in some poorcountries, Fllods have become more damaging in Bangladesh in recent decades.Mobammed Rezwan saw opportunily where others saw only disaster. Hisnot-for-profit organization runs 100 river boats that serve as floatinglibraries, schoods, and health clinics, and are equipped with solar panels andother communicating facilities. Rezwan is creating floating conmetivity（连接） to replace flooded roadsand highways. But he is also working at a far more fundamental level: his staffshow people how to make floating gardens and fish ponds to prevent starvationduring the wet season.
Elsewherein Asia even more astonishing actions are being taken. Chewang. Nophel lives ina mountaionous region in India, where he is known as the Ice Man. The loss ofglaciers(冰川) there due to globalwarming represents an enormous threat to agriculture. Without the glaciers,water will arrive in the rivers at times when it can damage crops. Norphel’sinspiration come from seeing the waste of water over winter, when it was notneeded. He directed the wasted water into shallow basins where it froze, andwas stored until the spring. His fields of ice supply perfectly timedirrigation(灌溉) water. Having creatednine such ice reserves. Nophel calculates that he has stored about 200, 000m3 of water. Climate change is acontinuing process, so Norhel’s ice reserves will not last forever. Warmingwill overtake them. But he is providing a few years during which the farmerswill, perhaps, be able to find other means of adapting.
Increasing Earth’sreflectiveness can cool the planet. In southern Spain the sudden increase ofgreenhouses (which reflect light back to space) has changed the warming trendlocally, and actually cooled the region. While Spain as a whole is heating upquickly, temperatures near the greenhouses have decreased. This example shouldact as an inspiration for all cities. By painting buildings white, cities mayslow down the warming process.
In Peni, local farmersaround a mountain with a glacier that has already fallen victim to climatechange have begun painting the entire mountain peak white in the hope that theadded reflectiveness will restore the life-giving ice. The outcome is still farfrom clear, But the World Bank has included the project on its of ‘100 ideas tosave the planet”.
More ordinary forms ofadaptation are happening everywhere. A friend of mine owns an area of land inwestern Victoria. Over five generations the land has been too wet for cropping.But during the past decade declining rainfall has allows him to plant highlyprofitable crops. Farmers in many countries are also adapting like this—eitherby growing new produce, or by growing the same things differently. This iscommon sense, But some suggestions for adapting are not. When the pollutingindustries argue that we’ve lost the battle to control carbon pollution andhave no choice but to adapt, it’s a nonsense designed to make the case forbusiness as usual.
Humanbeings will continue to adapt to the changing climate in both ordinary andastonishing ways. But the most sensible form of adaptation is surely to adaptour energy systems to emit less carbon pollution. After all, if we adapt in theway, we may avoid the need to change in so many others.
(65) The underlined partin Paragraph 2 implies .A.adaptation is an ever-changing processB. the cost of adaptation varies withtimeC. global warming affects adaptation formsD. adaptation to climate changeis challenging
(66) What is special withregard to Rezwan’s project?A. The project receives government support.B.Different organizations work with each other.C. His organization makes the bestof a bad situation.D. The project connects flooded roads and highways.
(67) What did the Ice Mando to reduce the effect of global warming?A. Storing ice for future use.B.Protecting the glaciers from melting.C. Changing the irrigation time.D.Postponing the melting of the glaciers.
(68) What do we learn fromthe Peru example?A. White paint is usually safe for buildings.B. The global warmingtread cannot be stopped.C. This country is heating up too quickly.D. Sunlightreflection may relieve global warming.
(69) According to theauthor, polluting industries should .A. adapt to carbon pollutionB. planthighly profitable cropsC. leave carbon emission aloneD. fight against carbonpollution
(70) What’s the author’spreferred solution to global warming?A. setting up a new standard.B. Readucingcarbon emission.C. Adapting to climate change.D. Monitoring pollutingindustries.
(65)推理判断题。提问第二段划线句暗示了什么。One size fits for all意为通用的，以不变应万变的。整句话再说没有通用的适用方法。第二段总述“气候变化是一个过程，适应性方法也在不断地调整。”划线句后一句由nevertheless开头，后面这句话一定有关键信息，此句说明我们可以选择其他风险低和耗费低的方法。那么划线句就是说划线句adaptation的方法很多。故而选A。
（66）细节理解题。根据关键词定位到第三段第二行，Mohammed Rezwan saw opportunity where others saw only disaster. 以及他之后采取的用船充当基础设施的举措可看出，充分利用了当前条件。所以选C。
（67）细节理解题。根据关键词定位到第四段第二行，The loss of glaciers(冰川) there due to global warming以及第四行Norphel’s inspiration come from seeing the waste of water over winter, when it was not needed. He directed the wasted water into shallow basins where it froze, and was stored until the spring. 这句话讲到他的方式是将冰川融化浪费的水储存起来，等到需要的时候再使用。所以答案选A。
（68）推理判断题。根据第五段最后一句， By painting buildings white, cities may slow down the warming process.以及第六段的painting the entire mountain peak white in the hope that ...可知通过将墙涂成白色，利用光的反射原理可以缓解全球气候变暖并且Peru的措施验证了这一点。所以答案选D。
（69）推理判断题。根据文章最后一段第七句，When the polluting industries argue that we’ve lost the battle to control carbon pollution and have no choice but to adapt, it’s a nonsense designed to make the case for business as usual.可知目前你一些污染企业说它们已经失去了对谈污染的控制，但作者认为这个说辞是胡说，一派胡言。故可直接选择与失去控制相反的D项，即与污染积极斗争。故而答案选D。
（70）推理判断题。根据最后一段倒数第二行中，the most sensible form of adaptation is surely to adapt our energy systems to emit less carbon pollution.可知作者认为最合理的应对全球变暖的方法还是改变我们的能源系统来减少二氧化碳的排放，从根源上缓解气后变暖。故而选择B项。
Anew commodity brings about a highly profitable,fast-growing industry,urgingantitrust（反垄断）regulators to step in tocheck those who control its flow. A century ago ,the resource in question wasoil. Now similar concerns ares being raised by the giants（巨头）that deal in data, the oilof the digital age. The most valuable firms are Google,Amazon, Facebook andMicrosoft. All look unstoppable.
Such situations have ledto calls for the tech giants to be broken up. But size alone is not a crime,Thegiants' success has benefited consumers. Few want to live without searchengines or a quick delivery, Far from charging consumers high prices, many ofthese services are free (users pay, in effect, by handing over yet more data).And the appearance of new-born giants suggests that newcomers can make waves,too.
But there is cause for concern. The internethas made data abundant, all-present and far more valuable, changing the natureof data and competition. Google initially used the data collected from users totarget advertising better. But recently it has discovered that data can beturned into new services: translation and visual recognition, to be sold toother companies. Internet companies’ control of data gives them enormous power.So they have a “God’s eye view” of activities in their own markets and beyond.
This nature of data makesthe antitrust measures of the past less useful. Breaking up firms like Googleinto five small ones would not stop remaking themselves: in time, one of themwould become great again. A rethink is required—and as a new approach starts tobecome apparent, two ideas stand out.
The first is thatantitrust authorities need to move form the industrial age into the 21stcentury. When considering a merger(兼并),for example, they havetraditionally used size to determine when to step in. They now need to takeinto account the extent of firms'data assets(资产) when assessing the impact of deals.The purchase price could also be a signal that an established company is buyinga new-borm threat. When this takes place, especially when a new-born companyhas no revenue to speak of, the regulators should raise red flags.
The second principle is to loosen the control that providers of on-line services have over data and give more to those who supply them.Companies could be forced to consumers what information they hold and how many money they make form it.Govemments could order the sharing of certain kinds of data,with users' consent.
Restarting antitrust for the information age will not be easy But if govemments don't wants a data oconomy by a few giants,they must act soon.
(61)Why is there a call to break up giants?A. Theyhave controlled the data marketB. They collect enormous private dataC. They nolonger provide free servicesD. They dismissed some new-born giants
(62)What does the technological innovation inParagraph 3 indicate?A. Data giants’ technology is very expensiveB. Google’sidea is popular among data firmsC. Data can strengthen giants’ controllingpositionD. Data can be turned into new services or products
(63)By paying attention to firms’ data assets,antitrust regulators could .A. kill a new threatB. avoid the sizetrapC. favour bigger firmsD. charge higher prices
(64)What is the purpose of loosening the giants’control of data?A. Big companies could relieve data security pressure.B.Governments could relieve their financial pressure.C. Consumers could betterprotect their privacy.D. Small companies could get more opportunities.
(61)细节理解题。根据关键词定位到第二段第一句，Such situations have led to calls for the tech giants to be broken up. But size alone is not a crime,...由such找到第一段第一句，urging antitrust（反垄断）regulators to step in to check those...可知因为这些巨头控制了数据市场，人们才呼吁解散那些巨头。故而选A。
（62）推理判断题。根据关键词定位到第三段最后两句，Internet companies’ control of data gives them enormous power. So they have a “God’s eye view” of activities in their own markets and beyond.可知网络公司对于数据的控制给了他们巨大的权利，它们甚至可以用上帝的眼光来看待它们的市场活动，这进一步加强了那些巨头的地位。所以选C。
（63）推理判断题。根据关键词定位到第五段前三句，The first is that antitrust authorities need to move form the industrial age into the 21st century. When considering a merger(兼并),for example, they have traditionally used size to determine when to step in. They now need to take into account the extent of firms'data assets(资产) when assessing the impact of deals. 可知反垄断组织以前一直是根据公司的规模来决定是否介入，而现在需要考虑那些公司的数据库的范围，所以答案选B。
Why is the world’s population growing？The answer is not what you might think.The reason for the explosion is not that people have been reproducing like rabbits,but that people have stopped dropping dead like flies.In 1900,people died at the average age of 30.By 2000 the average age was 65.But while increasing health was a tupical feature of the 20th century,declining birth rate could be a defining one of the 21st.
Statistics show that the average number of births per woman has fallen from 4.9 in the early 1960s to 2.5 owadays.Furthermore,around 50% of the world’s population live in regions where the figure is now below the replacement level(i.e.2.1 births per woman)and almost all developed nations are experiencing sub-repalanement birth rate.You might think that developing nations would make up the loss(especially since80% of the world’s people now live in such nations),but you’d be wrong,Declining birth rate is a major problem in many developing regions too,which might cause catastrophic global shortages of work force within a few decades.
Agreat decline in young work force is likely to occur in China,for instance.Whatdoes it imply?First,China needs to undergo rapid economic development before apopulation decline hits the country.Sencond,if other factors such as technologyremain constant,economic growth and material expectations will fall well belowrecent standards and this could invite trouble.
Russiais another country with population problems that could break its economicpromise.Since 1992 the number of people dying has been biggen than that ofthose being born by a massive 50%,Indeed official figures suggest the countryhas shrunk by 5% since 1993 and people in Russia live a shorter life now thanthose in 1961.Why is this occurring?Nobody is quite sure,but poor diet an aboveall long-time alcoholism have much to do with it.If current trends don’t bend.Russia’spopulation will be about the size of Yemen’s by the year 2050.
Inthe north of india,the population is booming due to high birth rates,but in thesouth,where most econmoic development is taking place,birth rate is fallingrapidly.In a further twist,birth rate is highest in poorly educated ruralarceas an lowest in highly educated urban areas.In total,25% of India’sworking-age population has no education.In 2030,a sixth of the country’spotential work force could be totally uneducated.
Onesolution is obviously to import foreign workers via immigration.As for theUSA,it is almost unique among developed nations in having a population that isexpected to grow by 20% from 2010-2030,Moreover,the USA has a track record ofsuccessfully accepting immigrants.As a result it’s likely to see a rise in thesize of its working-age population and to witness strong economic growth overthe longer term.
(71)概括题。提问21 century定位到第一段最后一句But while increasing health was a tupical feature of the 20th century,declining birth rate could be a defining one of the 21st.表明21世纪出生率比20世纪低很多。用low修饰rate的低，much后加比较级。故而用lower。
（75）概括题。本体锁定在第三段，描述的中国的情况。缺词句中的its指代中国的。根据“A great decline in young work force is likely to occur in China...”得知中国的年轻工人变得更老了。故而填old/older。
（76）概括题。根据关键词定位到Indeed official figures suggest the country has shrunk by 5% since 1993 and people in Russia live a shorter life now than those in 1961.可知俄国人死亡人数很多，因为不好的饮食习惯所以去世较早，导致了人口缩水。所以earlier。
（77）概括题。本体延续上一题的定位位置找到Why is this occurring?Nobody is quite sure,but poor diet an above all long-time alcoholism have much to do with it.得知俄罗斯人的饮食习惯不良且酗酒导致寿命不长。所以俄罗斯经济想要好起来，必须改变人们的生活方式way of living。所以填living。
（78）概括题。本体描述了印度的人口情况以及这种情况形成的原因。根据原文in the south,where most econmoic development is taking place,birth rate is falling rapidly.In a further twist,birth rate is highest in poorly educated rural arceas an lowest in highly educated urban areas.得知印度南北教育程度不同导致人口情况不同，所以印度经济想要腾飞，需要南北公平的教育机会或者大多数人都能获得机会。所以填equality。
（79）原词。根据关键词US定位到原文最后一段One solution is obviously to import foreign workers via immigration.可知美国人口会因为移民而增长。所以填immigration。
（80）概括题。由文章最后一段As a result it’s likely to see a rise in the size of its working-age population and to witness strong economic growth over the longer term.
Saturday Afternoon.In aShopping Center.
Li Jiang:Hi,Su Hua.Which movie shall we see?
Su Hua:Whatever.We’er got so many choice,Kung Fu Yoga,
Journey to the West…….Each sounds great!
Li Jiang:Yeah!And some movie stars are fantastic.
Su Hua: And the high-tech!...
Li Jiang:Perfect!Let’s get ome food first.We only have 20 minutes left.
Su Hua:No hurry.The cinema is on the same floor.
One Day in 2016.At Home.
Son:Mum,shall we go and see a film to night?
Mother:Why bother?We can stay at home and watch films online.It’s convenient with our new and faster network
Son:But it feels good in a cinema.
Mother:And the price..We have to pay 50 yuan a ticket
Son:Only 10 yuan more than last year.
Mother:But still we cannot get the money’s worth.Some films are just boring…
One possible version:
The pictrue above clearly displayed the upward tendency in domestic box-office income, while the two dialogues indicated the teenagers preference to perchase the tickets and the unwillingness of the middle-aged to go to the cinema.
The steady increase of China’s box-office income can’t do without the new generation’s towards the movie’s industry. Young generations are generally willing to pay more for the better effects offered by the cinemas, as 3DMAX films definitely give us better experience than those which are downloaded strictly by the internet. TV film platforms, on the other hand, can’t even guarantee the authorization. It is understandable that parents tend to enjoy movies at home, for they give rather high expectation towards movies, and dissatisfaction, once formed, can be quite upsetting.
From my perspective, in order to promote the developemnt of the local film industry, not only is it our duty to make sure all movie workers acquire their deserved awards, but also we should try our uttermost to provide a healthy environment for innovation. In this case, the box-office income is likely to go up in the long run.